Υλικά
500 γρ. ζυμαρικά 200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης 300 γρ. ανθότυρο ¾ φλ. κολοκυθόσπορο ανάλατο 2 φούχτες τρυφερό σπανάκι Για τη σάλτσα γιαουρτιού 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ½ φλ. κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 2 κ.σ. ελαιόλαδο απαλό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε ελαφρά τους κολοκυθόσπορους σε αντικολλητικό στεγνό τηγάνι. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε σε λωρίδες και το αφήνουμε σε σουρωτήρι. Στραγγίζουμε τις πιπεριές Φλωρίνης (αν είναι από βάζο) και τις κόβουμε σε πλατιές λωρίδες. Χωρίζουμε το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια με το πιρούνι. Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: χτυπάμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και το ελαιόλαδο στη μουλινέτα να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μπολ, ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το σπανάκι. Ανακατεύουμε με ξύλινη πιρούνα ανασηκώνοντάς τα προσεκτικά και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και τον κολοκυθόσπορο.