Υλικά
  • 1 κόκκορας 2-3 κιλά
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο κρασί κοκκινέλι Νεμέας
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες ή το 1/3 απο ένα κουτί πουμαρό
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 5 κρεμμύδια μικρά στιφάδου ή 2 μεγάλα κομμένα στα τέσσερα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 μπαλάκια μπαχάρι
  • 500 γρ. Χυλοπίτες
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε τον κόκκορα. Τον τεμαχίζουμε σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα με το κρασί να βράσουν όση ώρα θα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Αφού ετοιμάσουμε τα υλικά μας τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα εκτός απο τις χυλοπίτες και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τον κόκκορα.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν (χύτρα 20-25 λεπτά).
  4. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ταψί μαζί με το ζουμί του αν χρειάζεται περισσότερο ζουμάκι προσθέτουμε ζεστό νερό.
  5. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες (κατά προτίμηση χειροποίητες).
  6. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 230-240ο C για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και οι χυλοπίτες.
  7. Αν το φαγάκι σας ειναι κάπως νερουλό αφήστε το μέσα στο φούρνο και θα πιεί το ζουμάκι του.

LEAVE A REPLY